Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: 123RF

Mihez kezdhetünk a majdnem kiürült mustáros üveggel?

2022. April 15.

A környezettudatosság a konyhába is becsempészte magát az utóbbi időszakban, és milyen jól tette! A konyhai újrahasznosítás hatalmas hívószó, maradék alapanyagokat, ételeket ugyanúgy próbálunk megmenteni, mint a kiürült befőttes üvegeknek új „feladatot adni”. Sőt! A használt, de nem összekoszolódott alufóliát is újra tudjuk hasznosítani, például felpolírozhatjuk vele az evőeszközeinket a mosogatógépben, mint ahogy egy korábbi cikkünkből kiderül. 

 

Tipp: Ezért tegyél alufóliát a mosogatógépbe!

 

Ésszerű kereteken belül tehát próbálunk mindent többször és több módon felhasználni, itt jön képbe a mustáros üveg. Az alábbi ötlet pedig hasznosabb, mint valaha, a húsvéti asztalon is megállja majd a helyét. 

Az alaphelyzet szerint kallódik a konyhánkban egy majdnem teljesen kiürült mustáros üveg, amiből már úgysem tudjuk kikanalazni a benne maradt mustárt. Az üveget a műanyaggal szemben még csak szét sem vághatjuk, ezzel nyerve még 1-2 evőkanálnyi mustárt. Ennek ellenére ne dobjuk ki, hanem csináljuk inkább a következőt.

 

Készítsünk egy finom salátaöntetet!

Tehát ne dobjuk ki az üveget, és még csak ne is mossuk ki újrafelhasználásra, mert az a kevés benne maradt mustár pont elegendő egy finom salátaöntet elkészítéséhez. Csak adjuk hozzá közvetlenül az üvegbe a többi hozzávalót: az olívaolajat, az ecetet, esetleg a mézet és a fűszereket. Tegyük rá a fedelét, és jól rázzuk össze. A mustárunkat felhasználtuk az utolsó molekuláig, és lett egy üveg salátaöntetünk. Nem is kell egyszerre felhasználnunk, hiszen jól záródó edényben készítettük. 

 

Tipp: Mustáros dresszing barnított vajjal 

 

Kapcsolódik: 

Dobd fel villámgyors házi dresszingekkel a salátádat!

 

Forrás: the kitchn

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Maradékból is készülhet finom, tápláló étel

Maradékból is készülhet finom, tápláló étel

A Föld napja alkalmából környezettudatos főzési tippeket gyűjtöttünk csokorba

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!