Kukorica-krémleves
Nem egy megszokott levesalapanyag, pedig higgyétek el, kukoricából is isteni és laktató krémleves készíthető percek alatt.
Hozzávalók
2 adaghoz- 1 evőkanál kókuszolaj
- ½ fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 50 dkg csemegekukorica
- 1 liter víz
- 1 evőkanál adalékanyagoktól mentes ételízesítő
- 1 dl növényi tejszín
- 2 evőkanál tejföl vagy joghurt
- őrölt bors
- tortilla chips
Elkészítés
Egy edényben felhevítjük a kókuszolajat, majd üvegesre pirítjuk rajta a finomra aprított vöröshagymát és fokhagymát. Ezután hozzáadjuk a kukoricát. Amennyiben fagyasztott, hagyjuk felolvadni, ha pedig konzerv, átpirítjuk.
Felöntjük a vízzel, és hozzáadjuk az ételízesítőt. 15 percig közepes lángon, fedő alatt főzzük. Levesszük a tűzről, majd botmixerrel vagy turmixgépben krémesre turmixoljuk. Hozzáadjuk a növényi tejszínt, és tovább turmixoljuk.
Melegen tálaljuk, tejfölt vagy joghurtot kanalazunk rá, megszórjuk őrölt borssal. Tortilla chipszet kínálunk hozzá.