Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Kukorica-krémleves

Húsvét után jól jönnek a könnyű levesek, ugye?
2020. April 15.

Nem egy megszokott levesalapanyag, pedig higgyétek el, kukoricából is isteni és laktató krémleves készíthető percek alatt.

Hozzávalók

2 adaghoz
  • 1 evőkanál kókuszolaj
  • ½ fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 50 dkg csemegekukorica
  • 1 liter víz
  • 1 evőkanál adalékanyagoktól mentes ételízesítő
  • 1 dl növényi tejszín
  • 2 evőkanál tejföl vagy joghurt
  • őrölt bors
  • tortilla chips

Elkészítés

Fotó: 123 RF

 

Egy edényben felhevítjük a kókuszolajat, majd üvegesre pirítjuk rajta a finomra aprított vöröshagymát és fokhagymát. Ezután hozzáadjuk a kukoricát. Amennyiben fagyasztott, hagyjuk felolvadni, ha pedig konzerv, átpirítjuk. 

Felöntjük a vízzel, és hozzáadjuk az ételízesítőt. 15 percig közepes lángon, fedő alatt főzzük. Levesszük a tűzről, majd botmixerrel vagy turmixgépben krémesre turmixoljuk. Hozzáadjuk a növényi tejszínt, és tovább turmixoljuk. 

Melegen tálaljuk, tejfölt vagy joghurtot kanalazunk rá, megszórjuk őrölt borssal. Tortilla chipszet kínálunk hozzá. 

 

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Mangós quinoasaláta

Mangós quinoasaláta

Ezt a finomságot gluténérzékenyek is bátran fogyaszthatják.
Vietnámi tésztasaláta

Vietnámi tésztasaláta

Könnyű és tápláló saláta rizstésztával.
Édes bulgurkása

Édes bulgurkása

Így is indulhat a hétfő reggel!

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!