Teriyaki tempeh
A tempeh egy főtt szójababból, erjesztett eljárással készült étel, amely előállításának köszönhetően kedvező hatással van az emésztőrendszerre, valamint kiváló fehérjeforrás is egyben.
Hozzávalók
2 adaghoz- 1 dl szójaszósz
- ¼ evőkanál folyékony füst
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál szárított vöröshagyma
- 2 evőkanál eritrit
- 20 dkg tempeh
- 12 dkg bulgur
- 1 evőkanál adalékanyagmentes ételízesítő
- himalája só
- 1 evőkanál kókuszolaj
- 1 evőkanál szezámmag
Elkészítés
Összeöntjük és elkeverjük a szójaszószt, a folyékony füstöt, a fokhagymanyomón áttört fokhagymát, a vöröshagymaport és az eritritet. A tempeh-t felszeleteljük kisebb darabokra, majd a teriyaki szószba pácoljuk legalább 30 percre.
A bulgurt háromszoros mennyiségű vízben puhára főzzük himalája só és ételízesítő hozzáadásával.
Egy serpenyőben kókuszolajat hevítünk, megpirítjuk rajta a szezámmagot, majd hozzáadjuk a bepácolt tempeh darabokat, és minden oldalukat megpirítjuk. A puhára főtt bulgurral tálaljuk.