Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Tepsis hús kolbászkrémmel, sajttal, tejföllel

Ha ezt a finom és laktató fogást készítitek el ebédre, tuti, hogy senki sem marad éhes!

Végy pár szép szelet húst, halmozz rá kolbászos krémet, majd süsd össze jó sok tejföllel és sajttal. Dobj össze hozzá egy tésztasalátát, és kész is a laktató ebéd, amit mindenki szeretni fog. 

 

A videón 2 adagot készítettünk. 

 

Hozzávalók (4 nagy vagy 6 közepes adaghoz):

8 db keményre főtt tojás 

2 nagy doboz tejföl (2 *45 dkg)

10 dkg + 4 evőkanál majonéz

4 púpozott evőkanál mustár 

1 csokor újhagyma 

15 dkg magozott, fekete olajbogyó 

só, őrölt fekete bors 

30 dkg rövidebb fajtájú, tetszőleges száraztészta kifőzve, leszűrve (kihűtve)

8 szelet (kb. 80 dkg) sertéscomb

kevés olaj a sütéshez + a tepsihez 

25 dkg kolbász (puhább) 

2 db tojássárgája (nyers) 

25 dkg trappista sajt 

 

Elkészítés:

A főtt tojásokból 6 darabot kettévágunk, a sárgájákat kiszedjük, a fehérjéket kis kockákra vágjuk. 

A tojássárgájákat villával összetörjük, a tejfölből 40 dkg-ot ugyanebbe a keverőtálba mérünk. Hozzáadjuk a majonéz nagyobb részét és a mustárt, jól összekeverjük. Ezután mehet bele az újhagyma felkarikázott fehér része, a lecsepegtetett olajbogyó, némi só és bors, végül pedig a kockázott tojásfehérje és a főtt tészta. Összeforgatjuk, tálalásig hűtőbe tesszük. 

A szeletekre vágott sertéscombot kissé kiklopfoljuk, a szeletek mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk. Serpenyőben, egy kevés felhevített olajon elősütjük a hússzeleteket. Papírtörlőre szedjük.

A felkockázott kolbászt késes aprítóba szórjuk, hozzáadjuk a maradék főtt tojást és majonézt, összetörjük. 

A többi tejfölt kikeverjük a tojássárgájákkal, a reszelt trappista sajt felével, sóval és borssal. 

Egy nagyobb tepsit kikenünk kevés olajjal. Beletesszük egy rétegben az elősütött hússzeleteket, tetejükre halmozzuk a kolbászkrémet. Befedjük a tejfölös-sajtos krémmel (a húsok közé is jusson), végül megszórjuk a maradék reszelt sajttal. 

180 °C-ra előmelegített sütőbe toljuk, majd kb. 50-55 percet sütjük (a sütési idő első felében alufóliával letakarva). 

Az elkészült sajtos sertéscombot a tésztasalátával tálaljuk, felcsíkozott újhagymazölddel díszítjük. 

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Töltött kiflik uzsonnára

Ezt pakold a gyerekek uzsonnás dobozába!

Kapros-csirkés melegszendvics

Nincs időtök reggel? Semmi baj! Ezt a szendvicset este is előkészíthetitek.

Sonkás-mozzarellás csirke kuszkusszal

Könnyű nyári ebéd a forró napokra.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!