Kefires-spenótos palacsinta
Imádom a friss, zsenge spenótleveleket ebben a habkönnyű, kefires tésztájú sós palacsintában. Ementáli sajttal töltöttem meg, de sonkát vagy szalámit is tehettek bele.
Hozzávalók
2 nagy palacsintához- 2 nagy tojás
- 20 dkg kefir
- só, őrölt fekete bors
- 1 gerezd fokhagyma
- 5 dkg liszt
- kb. fél dl víz
- 5 dkg bébispenót
- kevés olívaolaj a sütéshez
- sajtszeletek a töltéshez
Elkészítés
A tojásokat kikeverjük a kefirrel, sóval, borssal, a megpucolt, lereszelt fokhagymával és a liszttel. Annyi vizet adunk hozzá, hogy palacsinta sűrűségű masszát kapjunk. 20 percet állni hagyjuk.
Közben a megmosott bébispenótot felcsíkozzuk. A pihentetett masszához keverjük.
Egy nagy serpenyőt vagy palacsintasütőt kikenünk kevés olajjal, felhevítjük. Beletesszük a massza felét, eligazgatjuk a tetején a spenótot. Lassú tűzön sütjük, amikor már kérgesedik a teteje, megpakoljuk a sajttal (vagy egyéb töltelékkel). Ráhajtjuk a palacsinta másik felét, készre sütjük. Hasonlóan készítjük el a másik palacsintát is.
A kész palacsintát egyszerűen átcsúsztatjuk egy tányérra, rögtön tálaljuk.