-10 kiló és szebb bőr
Janice Eadie 12 éves kora óta küzd ekcémával. A bőrbetegség a szeme körül és a szemhéján jelentkezett. Szteroidot tartalmazó krémekkel kezdte el kezelni, amelyet e bőrgyógyásza írt fel neki, de ez sem hozott változást. Néhány éve találkozott a The Plan című könyvvel, amelyben egy gyulladáscsökkentő étrendről írtak. Mivel Janice minidig is egészségesen élt, tett egy próbát ezzel az étrenddel.
View this post on InstagramA post shared by Janice Eadie, R.D.H. ?? (@janice.eadie) on
Genet Recitas könyve megtanítja az embereket arra, hogy bizonyos egészségesnek titulált ételek nem válnak be mindenkinél. Például a fehérje porok és a görögjoghurt sem megfelelő választás, ha elfogyasztásuk után nem érezzük jól magunkat. Janice is egyetért ezzel. „Korábban egy személyi edzővel dolgoztam együtt, aki húst és tojásfehérjét javasolt nekem. Mikor rá hallgattam és a húsbevitelre koncentráltam, elvesztettem a bőrbetegségem feletti kontrollt.”
View this post on InstagramA post shared by Janice Eadie, R.D.H. ?? (@janice.eadie) on
A könyv ötlete az, hogy minden olyan étellel le kell számolni, amely gyulladáskeltő lehet. Kezdve a húsokkal és tejtermékekkel. Ezután lassan ismét be kell építeni az étrendbe ezeket az élelmiszereket. „Nem is volt olyan nehéz ilyen szigorú szabályok szerint étkezni.” – meséli Janice. „Azt hittem, állandóan éhes leszek, de nem így volt.”
Viszont sok időbe telt elkészíteni az új ételeket. Ez Janice-nek bonyodalmat okozott, hiszen mindig időhiányban szenved. Tavaly ismét elővette a könyvet és az étrendet saját magához alakította. Megfigyelte, mely ételektől lesz fáradt, melyek okoznak kellemetlen puffadást neki. A vegán étrenddel kezdte. Négy nap elteltével az ekcémája eltűnt, és azóta sem tért vissza.
View this post on InstagramA post shared by Janice Eadie, R.D.H. ?? (@janice.eadie) on
A könyvből megtanulta, hogy nem az étel mennyisége és a kalóriák számítanak, hanem az, hogyan érezzük magukat az elfogyasztása után. Ha gyulladást okoz, akkor a hisztaminszint megemelkedik, amely hirtelen megdobja a kortizolszintet. Ez a zsír elraktározását eredményezi, amely a hormonális és pajzsmirigyproblémákat okozhat. Ezt a láncreakciót olyan élelmiszerek okozzák, amelyeket a szervezetünk nem képes kezelni.
via: Delish