Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: 123 RF

Tényleg egészséges a pattogatott kukorica?

2021. January 6.

Bármilyen hihetetlennek is hangzik, a pattogatott kukorica megfelelően elkészítve az egyik legegészségesebb snack. Tele van rostokkal és több antioxidánssal, akárcsak a legtöbb zöldség és gyümölcs. Persze nem a zsíros-vajas-cukros bolti fajtára gondolunk.

Ha otthon, forró levegős pattogatottkukorica-készítőben gyártjuk le a kedvenc nasinkat, a kalóriatartalma is meglepően alacsony lesz. Magas antioxidánstartalma pedig annak köszönhető, hogy a pattogatott kukorica csak 4%-nyi vizet tartalmaz. Amíg ugyanis a magas víztartalmú zöldségekben és gyümölcsökben erősen oldott állapotban találhatóak meg a polifenolok, addig a pattogatott kukoricában koncentráltabb formában vannak jelen. A polifenolok blokkolják a rákos sejtek növekedéséhez szükséges enzimeket, így meggátolhatják azok elterjedését.

A pattogatott kukorica rosttartalma segíti az emésztésünket, ráadásul hamar jóllakottnak érezzük magunkat tőle, így kevesebbel is beérjük majd. Habár a teljes szénhidráttartalma nem alacsony, a benne található szénhidrát magas rosttartalommal párosítva már lassan felszívódó szénhidrátnak számít, azaz elfogyasztása után a vércukorszintünk sem ugrik meg hirtelen.

Ízesítésére rengeteg lehetőségünk van. Ha valami édeset szeretnénk, akkor szórhatunk rá fahéjat, ha csípőset, akkor wasabival ízesíthetjük, de finom a currys vagy a mediterrán ízvilágú parmezános is. 

 

Forrás: The Healthy

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Kukoricasütés 3 módon

Kukoricasütés 3 módon

Hogy a leggyorsabb? Grillen? Mikróban? Vagy a lábasban?

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!