Ennél a 6 vacsoránál még a rendelt kaja is jobb
1.Előfagyasztott ételek:
Bármennyire is hangsúlyozza a címke, hogy egészséges vacsi, ne dőljünk be. Rengeteg tartósítószer van az ilyen ételekben, valamint magas a nátriumtartalmuk is. Emellett általában nem egy főre csomagoltak az ilyen ételek, és ha mindet megesszük még extra kalóriákhoz is jutunk.
2.Spagetti bolti szósszal:
Az átlagos tésztának magas a finomított szénhidráttartalma, melyet a szervezetünk cukorként dolgoz fel. A bolti szószoktól pedig a magas cukortartalmuk miatt kell távol maradnunk, hiszen egy adagnak kb. 2 evőkanál cukor van.
3.Cukros müzlik tejjel:
Ezek nemcsak reggelire, de vacsorára is rossz választások. Az ilyen gabonapelyhek többsége magas cukortartalmú, de alacsony fehérje- és rosttartalmú. Egy adag (tejjel együtt) 200-300 kalóriát tartalmaz, vacsorára pedig nem is elég a mennyisége – mely korgó gyomrot, és lefekvés előtti nassolást eredményezhet.
4.Fűszeres ételek:
A csípős ételek segítenek helyre tenni az emésztésünket, támogatják a normál vércukorszintet, és segítenek az egészségünk megőrzésében. Viszont érdemes a csípős, fűszeres ételeket a nap korábbi szakaszaiban fogyasztanunk. Az ilyen kaják megemelhetik a testünk belső hőjét, a gyomor savasságát, refluxot és gyomorrontást okozhatnak. Ezért állítja több kutatás is, hogy fűszeres ételek fogyasztása vacsorára rossz alvást okoz.
5.PBJ:
A mogyoróvajas-lekváros szendvics finom, édes és egyszerű elkészíteni – de egy vacsorára nem megfelelő. A fehérkenyér és a lekvár pusztán cukor. És bár a mogyoróvajnak magas a fehérje- és az egészséges zsírtartalma, nagy mennyiségben mégsem jó. Kb. 600 kalóriát tartalmaz egy PBJ szendvics, melyből korántsem nyerünk elég tápanyagot.
6.Csak egy sali:
Egy kertészsaláta remek választás – köretnek. Egy teljes étkezést viszont nem képes helyettesíteni, hiszen nincs benne elég szénhidrát és fehérje, hogy 1-1,5 óránál tovább energiát adjon. A bolti szósz pedig semmilyen előnnyel nem szolgál, tele van cukorral és különböző mesterséges ízesítőkkel.
via: Prevention