Harcsafilé kelkáposztával és krumplipürével
Hozzávalók
4 személyre- 1 kg szürkeharcsa filé
- 1 fej kelkáposzta
- 10 dkg bacon
- 1 kg burgonya
- 15-20 dkg vaj
- 1-2 dl tej
- 1 dl tejszín
- szerecsendió
- olívaolaj
- só, bors
Elkészítés
1. A krumplipüréhez a meghámozott és kockákra vágott burgonyákat sós vízben puhára főzzük. Ezután leszűrjük és krumplinyomóval pürésítjük. Végül elkeverjük vajjal, tejjel, sóval és szerecsendióval.
2. A halat vastagabb szeletekre vágjuk és alaposan megsózzuk. Ha levet engedett, papírtörlővel felitatjuk, majd felhevített serpenyőben olívaolajon és vajon ropogósra sütjük.
3. A kelkáposztát leveleire szedjük, kivágjuk a torzsáját és csíkokra vágjuk. Forró, sós vízben 1 percig főzzük, leszűrjük és jég hideg vízbe tesszük. Egy felhevített serpenyőben megpirítjuk a csíkokra vágott bacont, hozzáadjuk a kelkáposztát, sózzuk, borsozzuk és így pirítjuk tovább. A végén adjuk hozzá a tejszínt és felforraljuk. Jó étvágyat!