Készítsétek el ezt a jópofa halloweeni sajtos kekszet olajbogyó-pókokkal!
Hozzávalók (kb. 10 darabhoz):
- 10 dkg liszt + a nyújtáshoz
- 5 dkg vaj
- 1 tojás
- 10 dkg trappista sajt (vagy maasdamer, gouda)
- 1 nagy csipet só
A feltéthez:
- 1 szál újhagyma
- 1 marék friss bazsalikomlevél
- 25 dkg áttört túró
- 10 dkg tejföl
- só, őrölt fekete bors
- 1 kis üveg magozott fekete olajbogyó
Elkészítés:
1. A lisztben elmorzsoljuk a vajat, hozzáadjuk az elhabart tojást, a finomra reszelt sajtot és a sót. Gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, majd alufóliába csomagolva fél órára hűtőbe tesszük.
2. A pihentetett tésztát lisztezett felületen 2 mm vékonyra nyújtjuk, nagyobb méretű kerek szaggatóval kiszaggatjuk. Sütőpapírral leterített sütőlemezre helyezzük a tésztakorongokat, és 180 fokra előmelegített sütőben 12 percet sütjük.
3. Közben az újhagyma fehér részét felkarikázzuk, a bazsalikomleveleket felaprítjuk. Az áttört túrót összekeverjük az aprított újhagymával és bazsalikommal, a tejföllel, majd sózzuk, borsozzuk. A krémet a kihűlt kekszekre halmozzuk, elkenjük.
4. A pók testét egy hosszában felezett és egy keresztben harmadolt olajbogyóból alakítjuk ki, a lábak pedig hosszában felezett, ezt követően pedig vékonyra csíkozott olajbogyók. Trick or treat!