5 ok, hogy a jegeskávé helyett jeges teát válasszunk
1.Rengeteg antioxidáns: Többek között a gyulladások csökkentésében segít – állítja Robert Glatter, a New York-i Lenox Hill Kórház egyik orvos asszisztense. Kimberly Snyder, a Beauty Detox könyvsorozat szerzője pedig a számos antioxidánst (aspalthint és nothofagint) tartalmazó, koffeinmentes roibos teákra szavaz.
2.Egyéb egészségügyi előnyök: Glatter szerint azoknál, akik rendszeresen fogyasztanak teát, alacsonyabb a szívmegbetegedések és a stroke kialakulásának kockázata. Emellett a tea növeli az agy egészségét, javítja a csontsűrűséget, megelőzi az időskori demenciát.
3.A kávé korántsem olyan egészséges: A fogyasztása csökkenti a szervezetben levő B-vitaminokat, különösen a B-1-re van negatív hatással, mely hiányának következtében fáradtságot, ingerültséget és fejfájást tapasztalhatunk. Továbbá, mivel a kávé savas-alapú olajokat tartalmaz, irritálhatja a gyomrot.
4.Kevesebb koffeint juttatunk be: Mindkét szakértő a koffeinre érzékenyeknek a jeges teát javasolja. Ugyan ebben is található koffein, viszont kevesebb mennyiségben: 2,3 dl fekete teában 14-70 mg, ugyanennyi zöld teában 24-45 mg, ugyanennyi kávéban 95-200mg van. A magas vérnyomással küzdő embereknek fontos, hogy mérsékeljék a koffeinbevitelt, számukra például egy tea sokkal jobb választás.
5.Rengeteg íz van: Számos hozzávalóval ízesíthetjük a teánkat – gondoljunk csak a megannyi gyógynövényre, melyek már alapból benne vannak egy filterben. A sokak kedvence, citromról pedig nem is kell sokat mondani, a benne levő C-vitamin frissíti, fiatalítja a bőrt, védi az immunrendszert.
forrás: Hello Giggles