Kalamári fritti sült krumplival, házi majonézzel
Hozzávalók
- 1 l étolaj a sütéshez
- 8 db nagy sárgaburgonya
- 0,5 kg friss kalamári
- 100 g búzaliszt
- 10 dkg rizsliszt
- friss petrezselyem
- A házi majonézhez:
- 1 db citrom
- 1 dl olívaolaj
- 1 ek mustár
- só
Elkészítés
1. A burgonyákat héjával együtt hosszanti irányban vékonyra karikázzuk, majd az olajban ropogósra sütjük. Csak a végén sózzuk!
2. A kalamárit rizsliszt, búzaliszt és só keverékében megforgatjuk és ezt is forró olajban sütjük ki.
3. A majonézt tojás nélkül készítjük el. A hideg mustárt elkeverjük ½ citrom hideg levével és hideg olívaolajjal. Ízlés szerint ízesítjük sóval, borssal.
4. A ropogós burgonyákra halmozzuk a kalamárikat, amit friss petrezselyemmel díszítünk. Jó étvágyat!