Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Egy egész földrész kedvence ez a sült krumpli! Íme a recept!

Az amerikaiak szeretnek megemlékezni népszerű ételeikről, képzeljétek, február 2-án Nemzeti Tater Tots Nap van náluk!
2017. február 2.

Ezek a mókás emléknapok jó lehetőséget adnak nekünk, hogy eddig ismeretlen ételeket is kipróbáljunk.

A Tater Tots 1953-ban született, neve a potato (burgonya) és a tots (becézés; utalhat arra, hogy a gyerekek kedvence ez a sült burgonya, illetve apró méretére is) szavakból ered. Az USA-ban annyira kedvelt, hogy nem kevesebb mint évi 30 000 tonna fogy belőle!

Az alapverziót kedvetekre tovább ízesíthetitek fűszerekkel, sőt én még kockázott bacont vagy sonkát, illetve reszelt sajtot is szoktam hozzá keverni.

 

Hozzávalók

20-25 darabhoz
  • 50 dkg burgonya
  • 1 evőkanál étkezési keményítő (vagy liszt)
  • só, őrölt fekete bors
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 4 dl olaj a sütéshez
  • ketchup és majonéz a tálaláshoz

Elkészítés

1. A burgonyát megmossuk, meghámozzuk, majd bő, forrásban lévő vízben tesszük, és kb. 8 percet főzzük. (Akkor jó, ha kis nyomásra tudjuk beleszúrni a késünk pengéjét, azaz nem szabad teljesen puhára főzni a krumplikat.) Leszűrjük, és megvárjuk, hogy teljesen kihűljön.

2.A kihűlt burgonyát lereszeljük, és alaposan kinyomkodjuk belőle a nedvességet. Hozzákeverjük a keményítőt, sózzuk, borsozzuk, végül belereszeljük a megtisztított fokhagymagerezdeket, és alaposan összedolgozzuk.

tatertots1

3.Dundibb nudlikat formázunk belőle, majd közepesen forró olajban aranybarnára sütjük, tálalásig papírtörlőre szedjük. Ketchuppel, majonézzel kínáljuk.

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Csigó Zita

Csigó Zita receptje

Szerkesztőink kedvencei

Amerikai citromkrémes szelet

Amerikai citromkrémes szelet

Friss, citromos sütemény. Igazi klasszikus, édes napokra, uzsonnára, mindig tökéletes.
Amerikai sajtos szendvics
A hét szendvicse

Amerikai sajtos szendvics

A világ egyik legegyszerűbben elkészíthető melegszendvicse, amely egy jól kiválasztott sajtfélével mégis különlegessé tehető. Egy finom krémlevessel komplett ebédnek vagy vacsorának is kiváló.
Túrós amerikai palacsinta

Túrós amerikai palacsinta

Nemcsak édes, hanem sós változatban is elkészíthetjük! Csigó Zita receptje

Napi ajánlatunk

Top videók

Kókuszos tejberizs

Egyszerű, melengető desszert hűvös napokra.

Baconbe tekert burgonya őszi salátával

Fetás sütőtöksaláta dobja fel a sült burgonyát.

Füstölt sajtos krumplipüréfasírt

Maradék krumplipüré hasznosítására is tökéletes!