Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Az amerikaiak szeretnek megemlékezni népszerű ételeikről, képzeljétek, február 2-án Nemzeti Tater Tots Nap van náluk!

Amerikai citromkrémes szelet

Adásban volt: 2013. June 18.
A recepthez tartozó videó
Friss, citromos sütemény. Igazi klasszikus, édes napokra, uzsonnára, mindig tökéletes.
2016. February 26.

Hozzávalók

30 szelet
  • 25 dkg liszt
  • 25 dkg jéghideg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • fél citrom reszelt héja
  • csipet só
  • 4 tojás
  • 2 citrom leve
  • 1 citrom reszelt héja
  • 20 dkg cukor
  • 1 tk sütőpor
  • 5 dkg liszt
  • csipet só

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 170 C fokra. Közben a jéghideg vajat – nagyon fontos, hogy tényleg jéghideg legyen – nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Hozzáadjuk a lisztet, cukrot, sót és reszelt citromhéjat. Kézzel gyorsan összemorzsoljuk, úgy hogy a liszt egyenletesen befedje a vajat, és finom morzsaállagú legyen.

Egy kb. 20x30cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral, és beleszórjuk a morzsát. Kézzel (illetve egy pohár oldalával) teljesen belenyomkodjuk, hogy egy tömör, egyenletes réteget kapjunk.
Betesszük a sütőbe, és 20-25 percig sütjük, amíg világosra sül.

Amíg sül, elkészítük a tetejét: a tojást fehéredésig keverjük a cukorral. Hozzáadjuk a citromlevet, citromhéjat, végül a lisztet, sütőport és egy csipet sót, és teljesen csomómentesre keverjük.
Amikor a tészta megsült, ráöntjük a masszát. Visszatesszük a sütőbe és 20 percig sütjük, amíg a krém megszilárdul. Ezt a sütit teljesen ki kell hűteni felvágás előtt, és hűtőben néhány napig el is áll, és tökéletesen fagyasztható.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Amerikai citromkrémes szelet

Friss, citromos sütemény. Igazi klasszikus az édes napokra, uzsonnára, mindig tökéletes.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!