Bundázott zöldséges nasik
Hozzávalók
2 személyre- Sült cukkini
- Hozzávalók:
- 1 cukkini
- zöldség fűszerkeverék
- 10 dkg panko morzsa
- 5 dkg reszelt parmezán
- 1 kk fokhagymapor
- 1 kk szárított bazsalikom
- 1 kk szárított oregánó
- 2 tojás
- olívaolaj
- Sült spárga rudacskák
- Hozzávalók:
- 1 csomag zöldspárga
- 15 dkg mandula őrlemény
- 5 dkg reszelt parmezán
- 2 tojás
- Joghurtos szósz
- 2 dl natúr joghurt
- 1 ek citromlé
- friss snidling
- só
Elkészítés
1. A cukkinit hasábokra vágjuk. A panírhoz az egyik tálban összekeverjük a panko morzsát, a parmezánt, a fokhagymaport, a szárított bazsalikomot és az oregánót, a másik tálban pedig a tojásokat elkeverjük. A cukkini másik pácához elkeverjük az olívaolajat a fűszerkeverékkel. A cukkiniket kettéosztjuk és az egyik felét a pácban megforgatjuk, míg a másikat bepanírozzuk. Először a tojásba mártjuk, majd megforgatjuk a panko morzsás keverékben.
2. A spárgákról a fás részét eltávolítjuk, a panírhoz a mandulalisztet a parmezánnal elkeverjük, majd a spárgákat először a tojásba forgatjuk, majd a mandulalisztes keverékbe.
3. Két sütőpapírral kibélelt tepsit kikészítünk, egyikre a spárgákat helyezzük, a másikra a cukkiniket. 200 fokon 20 percig sütjük.
4. A szószhoz a joghurtot elkeverjük az citromlével, a sóval, az apróra vágott snidlinggel. Ebbe mártogatjuk a zöldségeket. Jó étvágyat!