Dobjuk össze gyorsan, és reggel ott vár majd bennünket (és a gyerekeket) a brownie-s házi tejszelet
Hozzávalók (8 szelethez):
- A tésztához:
- 20 dkg étcsoki
- 20 dkg vaj
- 3 nagy tojás
- 12 dkg kristálycukor
- 15 dkg liszt
- A krémhez:
- 50 dkg félzsíros túró
- 0,5-0,75 dl cukrozatlan habtejszín
- 3-5 evőkanál porcukor
- 1 zacskó vaníliás cukor
- pár reszelés biocitromhéj
Elkészítés:
1. Vízgőz felett összeolvasztjuk a csokit a vajjal. Mikor már folyékony és egynemű, megvárjuk, hogy langyosra hűljön.
2. A tojásokat kikeverjük a kristálycukorral, majd részleteiben hozzáadjuk a csokis vajat. Egyneművé keverjük, végül apránként hozzászórjuk a lisztet. Simára keverjük.
3. A masszát két részre osztjuk. Felét közepes méretű, sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és 170 fokra előmelegített sütőben kb. 12-15 perc alatt készre sütjük. Hasonlóképp járunk el a tészta másik felével is. A kész tésztalapokat kihűtjük, és lehúzzuk aljukról a sütőpapírt.
4. Közben elkészítjük a krémet. Az áttört túrót simára keverjük a tejszínnel (mennyisége függ a túró zsírosságától, sűrű krémet kell kapnunk), ízlés szerinti mennyiségű porcukorral és a vaníliás cukorral. Végül hozzáreszelünk egy kevés citromhéjat. A krémet felhasználásig hűtőbe tesszük.
5. Az egyik tésztalapot egy deszkára vagy tálcára tesszük, egyenletesen megkenjük a krémmel, majd befedjük a másik tésztalappal. Egy éjszakára (minimum 6 órára) hűtőszekrénybe tesszük, másnap szépen szeletelhető.