Íme a tökéletes hétvégi ebéd! Serpenyőbe vele!
Ez a fogás a “klasszikus, egy kis csavarral” tipikus esete.
Paradicsomos tarja, de csilitől csípősen, burgonya, ami friss ízét a citromos-korianderes pirításnak köszönheti, és az elmaradhatatlan uborkasaláta, ami szezámmaggal egészült ki. Tökéletes ebéd!
Hozzávalók
4 személyre- 80 dkg burgonya
- 2 evőkanál olívaolaj
- só, őrölt borskeverék
- 1 biocitrom lereszelt héja
- 1 csokor koriander
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 csokor újhagyma
- 2 konzerv aprított paradicsom
- tört csili
- 4 szelet csont nélküli tarja
- 1 kígyóuborka
- 1 lime kifacsart leve
- kevés barna cukor
- 3 evőkanál szezámmag
Elkészítés
1. A burgonyát megmossuk, és héjában addig főzzük, amíg majdnem teljesen megpuhul. Leszűrjük, hűlni hagyjuk, majd meghámozzuk és felkockázzuk. Egy nagy serpenyőben felhevítjük az olaj felét, rádobjuk a burgonyacikkeket, alaposan sózzuk, borsozzuk, ráreszeljük a citromhéjat, és rázogatva megpirítjuk. Végül hozzákeverjük a koriander leveleit is.
2. Közben egy másik serpenyőben elkészítjük a húst. A maradék olajon, oldalanként 1-1 perc alatt körbesütjük a sózott, borsozott tarjaszeleteket, majd kivesszük a serpenyőből. A hagymákat megpucoljuk, felaprítjuk, és a serpenyőben megdinszteljük. Felöntjük a paradicsommal, sóval, borssal és csilivel ízesítjük, majd visszatesszük a hússzeleteket. Öntünk hozzá egy kevés vizet, és lefedve (ha szükséges, pótolva az elpárolgott vizet) puhára pároljuk a tarját.
3. A salátához a megmosott uborkát hasábokra vágjuk. A lime levét egy nagyobb tálba öntjük, kevés barna cukorral és sóval kikeverjük, vízzel ízlés szerint felöntjük. Beletesszük a zöldséghasábokat, hozzászórjuk a szezámmagot, tálalásig hűtőbe tesszük. A kész paradicsomos tarját a pirított burgonyával körítjük, és a szezámos uborkával együtt tálaljuk.