Szuper és egészséges húsvéti desszert ötlet vacsora utánra, vagy másnap reggelire
Hozzávalók
- 650 ml kókusztej
- 120 gr tápiókagyöngy
- 3 ek. méz
- 1 vaníliarúd kikapart belseje
- csipet só
- 200 ml baracklé
- 2 db csillagánizs
- 10 gr étkezési keményítő
- 20 ml baracklikőr (helyettesíthető: 20 ml baracklével)
- 4db érett sárgabarack (helyettesíthető: konzerv sárgabarackkal)
- 4 db kifújt, felül levágott tojás
Elkészítés
Lépésről-lépésre:
A kókusztejet forraljuk fel egy edényben, a tápiókát szitáljuk bele, és habverővel keverjük össze.
Adjuk hozzá a mézet és hagyjuk 6-8 percig lassú tűzön főni. A vaníliarudat kaparjuk ki és a belsejét adjuk hozzá a tápiókás tejhez. Adjunk hozzá még egy csipet sót. A puding akkor kész, ha a tápiókagyöngy kívül még roppanós, belül pedig puha, zselészerű. Ekkor várjuk meg, még egy kicsit visszahűl, mert így majd jobban lehet formázni a tojásokban
A baracklevet forraljuk fel a csillagánizzsal és cukorral. Az étkezési keményítőt keverjük ki likőrrel ( vagy hideg baracklével) és sűrítsük be vele az eredeti baracklevet. A barackokat nagy szeletekre vágjuk fel és tegyük a besűrített baracklébe. Vegyük le a tűzről és ha szobahőmérsékletű akkor turmixoljuk össze, de előtte dobjuk ki belőle a csillagánizst.