Tigrisrák édes chili szósszal és avokádósalátával
Hozzávalók
- 4 db tigrisrák
- A salátához:
- 1 érett avokádó
- 1 kígyóuborka
- 1 szál újhagyma
- 1 habanero paprika
- 2 baby szívsaláta
- 1 gerezd fokhagyma
- gyömbér
- A szószhoz:
- 10 dkg habanero paprika
- 1 kápia paprika
- 1 dl rizsecet
- gyömbér
- 1 dl méz
- 1 kanál kukoricakeményítő
- 1-2 ek paradicsompüré
- olívaolaj
- 1 lime
- só
Elkészítés
1. A tigrisrákot megpucoljuk, majd nyársra húzzuk.
2. A páchoz a fokhagymát, a gyömbért és a lime héját lereszeljük, majd a lime levét is belefacsarjuk. Sózzuk és olívaolajat keverünk hozzá. A rákokat ebben a pácban megforgatjuk, majd 15-20 percig állni hagyjuk.
3. Az édes házi chili szószhoz, a chilit, a kápia paprikát és egy kis gyömbért felaprítunk, amit egy lábasban olívaolajon megdinsztelünk. Mézzel, paradicsompürével, rizsecettel ízesítjük, majd sózzuk és másfél dl vízben elkevert kukoricakeményítővel besűrítjük, végül a lime levét is hozzáadjuk.
4. A salátához a kígyóuborkát megtisztítjuk, majd a magokat eltávolítjuk. Az avokádóból is kivesszük a magot és a héját is levesszük, majd a lime levével meglocsoljuk, hogy ne barnuljon meg. Apróra vágjuk a friss újhagymát is és a baby szívsalátát leveleire szedjük.
5. A rákokat grill serpenyőn megsütjük.
6. Összeállítjuk a salátát, ráhalmozzuk a rákokat és az édes chili szósszal tálaljuk. Jó étvágyat!