Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Tigrisrák édes chili szósszal és avokádósalátával

Adásban volt: 2017. March 8.
A recepthez tartozó videó
2017. March 8.

Hozzávalók

  • 4 db tigrisrák
  • A salátához:
  • 1 érett avokádó
  • 1 kígyóuborka
  • 1 szál újhagyma
  • 1 habanero paprika
  • 2 baby szívsaláta
  • 1 gerezd fokhagyma
  • gyömbér
  • A szószhoz:
  • 10 dkg habanero paprika
  • 1 kápia paprika
  • 1 dl rizsecet
  • gyömbér
  • 1 dl méz
  • 1 kanál kukoricakeményítő
  • 1-2 ek paradicsompüré
  • olívaolaj
  • 1 lime

Elkészítés

1. A tigrisrákot megpucoljuk, majd nyársra húzzuk.

2. A páchoz a fokhagymát, a gyömbért és a lime héját lereszeljük, majd a lime levét is belefacsarjuk. Sózzuk és olívaolajat keverünk hozzá. A rákokat ebben a pácban megforgatjuk, majd 15-20 percig állni hagyjuk.

3. Az édes házi chili szószhoz, a chilit, a kápia paprikát és egy kis gyömbért felaprítunk, amit egy lábasban olívaolajon megdinsztelünk. Mézzel, paradicsompürével, rizsecettel ízesítjük, majd sózzuk és másfél dl vízben elkevert kukoricakeményítővel besűrítjük, végül a lime levét is hozzáadjuk.

4. A salátához a kígyóuborkát megtisztítjuk, majd a magokat eltávolítjuk. Az avokádóból is kivesszük a magot és a héját is levesszük, majd a lime levével meglocsoljuk, hogy ne barnuljon meg. Apróra vágjuk a friss újhagymát is és a baby szívsalátát leveleire szedjük.

5. A rákokat grill serpenyőn megsütjük.

6. Összeállítjuk a salátát, ráhalmozzuk a rákokat és az édes chili szósszal tálaljuk. Jó étvágyat!

 

Megosztom barátaimmal
Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!