Tojáslikőrös golyók
Nincs karácsony kókuszgolyó nélkül… Ti is így vagytok ezzel? Ha igen, gyúrjátok be gyorsan a klasszikusat rummal, kakaóval, és ne felejtsetek el meggyszemet se rejteni a közepébe! Viszont ha maradt még némi hely a kínálótálon, készítsétek el ezeket a golyóbisokat is, annyira finomak! Egy tapasztalat: a kekszek nedvességfelvevő-képessége más és más. Érdemes a száraz anyagokat és az olvasztott vajat apránként összedolgozni, hogy tuti biztosan megfelelő állagú legyen a „tészta”.
Hozzávalók
30-32 darabhoz- 35 dkg finomra darált zabkeksz
- 10 dkg kókuszreszelék + a hempergetéshez
- 1 teáskanál vaníliaaroma
- 1 dl tojáslikőr
- porcukor ízlés szerint
- kb. 8 dkg olvasztott (de nem forró!) vaj
- mogyorókrokant (az egyik diszkontlánc árulja karácsony környékén) a hempergetéshez
Elkészítés
A darált kekszet összedolgozzuk a kókuszreszelékkel, a vaníliával, a tojáslikőrrel, a cukorral és az olvasztott vajjal. Ahogy feljebb írtam, érdemes apránként: az olvasztott vajat és a kókusz 1/3-át a végén szoktam fokozatosan a masszához adagolni, így látom, mikor áll össze, nem lesz sem túl folyós, sem túl kemény, darabos.
30 percre hűtőbe tesszük, majd kis golyókat formázunk belőle. A felét kókuszreszelékbe hempergetjük, a másik fele pedig mogyorókrokant bundát kap. Tálalásig hűtőben tartjuk.