Teriyaki csirkés szendvics répasalátával
A friss, citromos répa nagyon-nagyon jól harmonizál a szaftos sült csirkével. Az már csak ráadás, hogy maradék sült húsból is elkészíthetitek, éljen a tudatos főzés!
Hozzávalók
4 személyre- 40 dkg csirke felsőcombfilé
- kevés olívaolaj
- só, őrölt fekete bors
- 1 csokor újhagyma fehér része
- 4 evőkanál teriyaki szósz
- 30 dkg sárgarépa
- kevés citromlé
- 4 tetszőleges zsemle
- salátalevelek
Elkészítés
A csirkét sütőtálba tesszük, aláöntünk egy kevés olívaolajat, sózzuk, borsozzuk. Alufólia alatt kb. 30-35 perc alatt készre sütjük. Ezután apró csíkokra vágjuk. Egy serpenyőben felhevítünk kevés olajat. Rádobjuk a felkarikázott újhagymát, hozzáadjuk a csirkét és a teriyaki szószt. 1-2 perc alatt összesütjük.
Amíg a sütőben sül a csirke, megpucoljuk, majd kis lyukú reszelőn lereszeljük a sárgarépát. Szűrőbe tesszük, lecsepegtetjük. Ezután meglocsoljuk ízlés szerint citromlével, sóval ízesíthetjük, de ez el is maradhat.
A zsemléket kettévágjuk, belső oldalukat forró, zsiradékmentes serpenyőben megpirítjuk. Megtöltjük salátalevelekkel, a répasalátával és a csirkével.