Tepsiben sült pisztráng burgonyával és muzsdéjjal
Hozzávalók
2 személyre- 2 db pisztráng
- 6-8 szem újburgonya
- 2 szál újhagyma
- friss petrezselyem
- 1 citrom
- 8-10 koktélparadicsom
- olívaolaj
- só, bors
- A muzsdéjhoz:
- 10-15 gerezd fokhagyma
- olívaolaj
- kevés víz
- 2 dl tejföl
- A salátához:
- 1 dl ecet
- 2 ek cukor
- só
- kevés víz
- 2 szívsaláta
- 1 üveg ajvár
Elkészítés
1. A burgonyákat felkarikázzuk vastagabb szeletekre és megpároljuk 20-25 perc alatt vagy előfőzzük és utána karikázzuk fel. Csak a végén sózzuk.
2. A tisztított pisztrángot keresztben 4-5 helyen bevágjuk, majd sózzuk, borsozzuk, a megtisztított belsejét is, azután beleteszünk néhány citromkarikát, friss petrezselymet és meglocsoljuk olívaolajjal.
3. Egy olívaolajjal kikent tepsi aljára tesszük a burgonyákat, ráhelyezzük a pisztrángokat, meglocsoljuk olívaolajjal, mellé szórunk apróra vágott újhagymát és félbevágott koktélparadicsomot. Sütőben sütjük 180 fokon 25-30 percig.
4. A muzsdéjhoz a fokhagymagerezdeket pépesítjük olívaolajjal, kevés vízzel és tejföllel.
5. A salátához elkeverjük az ecetet a cukorral, sóval és kevés vízzel. Beletesszük a leveleire szedett szívsalátát.
6. Egy tányérra szedjük a burgonyát és a halat, hozzá kínáljuk a kis üvegekbe szedett muzsdéjt és az ajvárt. Jó étvágyat!