Tejszínes lazacos spagetti
Hozzávalók
4 személyre- 25 dkg spagetti tészta
- 25 dkg bőrös lazac
- 1,5 dl száraz fehérbor
- 2 dl habtejszín
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db narancs
- 1 db cukkini
- friss kapor
- olívaolaj
- só, bors
Elkészítés
1. A lazacot besózzuk, majd a nedvességet leitatjuk róla. Egy felhevített serpenyőben olívaolajon bőrével lefelé, közepes lángon ropogósra sütjük, amihez közben hozzáadjuk a héjában hagyott fokhagymákat.
2. A tésztát forró, sós vízben megfőzzük.
3. A cukkinit hosszában először vékony szeletekre, majd vékony csíkokra vágjuk.
4. A lazacot kivesszük, a megmaradt zsiradékhoz öntjük a fehérbort, a tejszínt és sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk az apróra vágott friss kaprot.
5. A lazacról lefejtjük a ropogós bőrét, majd felvágjuk, a húsát villával szétszedjük.
6. Ha a szósz besűrűsödött, hozzáadjuk a lazacot, a kinyomkodott cukkinit, végül a spagettit. Összeforgatjuk a szósszal, majd egy tálba halmozzuk, a ropogós lazacbőrrel és friss kaporral díszítjük. Jó étvágyat!