Tejszínes halszeletek spagettiágyon
A megfelelő mennyiségű omega-3 zsírsav-bevitelhez legalább heti 3 alkalommal kellene halat fogyasztanunk. Sokan viszont nem szeretik önmagában a natúr hal izét. Ezzel a kókusztejszínes-gombás szósszal elkészítve azonban számukra egészen más élményt nyújt majd.
Hozzávalók
2 adaghoz- 1 dkg kókuszolaj
- 3 dkg vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 10 dkg csiperkegomba
- 30 dkg halfilé (tilápia, tőkehal, stb.)
- 2 dl kókusztejszín
- himalája só
- őrölt fehérbors
- szárított bazsalikom
- szárított oregano
- szárított kakukkfű
- 15 dkg teljes kiőrlésű spagetti
Elkészítés
Serpenyőben felhevítjük a kókuszolajt, majd megfonnyasztjuk rajta a finomra aprított vöröshagymát és fokhagymát. Ezután hozzáadjuk a felszeletelt csiperkegombát is, végül a halszeleteket. Fedő alatt 5 perc alatt fehérre pároljuk.
Ezalatt forrásban lévő sós vízben 12 perc alatt al dentére főzzük a spagettit.
Végül hozzáadjuk a halhoz a kókusztejszínt, és sóval, fehérborssal és zöldfűszerekkel ízesítjük. Alacsony lángon fedő alatt további 10 perc alatt készre főzzük.
A tejszínes szósszal meglocsolt spagetti tetején tálaljuk a párolt gombás halszeleteket.