Sütőben sült karfiolos csirkecomb, asiago sajttal
Hozzávalók
4 személyre- 4 db csirkecombfilé
- 1 db karfiol
- 15 dkg asiago sajt
- ½ dl alaplé
- 10 dkg vaj
- 1 dl tejszín
- 1 dl tejföl
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 szál póréhagyma
- só, bors
- olívaolaj
Elkészítés
1. A csirkecombokat alaposan sózzuk, borsozzuk, egy felhevített serpenyőben olívaolajon megpirítjuk, majd egy tepsibe szedjük. A visszamaradt zsiradékhoz adunk 1 ek vajat, és megdinszteljük rajta a karikára vágott póréhagymát.
2. A karfiolt rózsáira szedjük és a póréhagymához adjuk még egy adag vaj kíséretében, majd fedő alatt 15-20 percig puhára pároljuk.
3. A tejfölt és a tejszínt a fokhagymával, sajttal, sóval és borssal összeturmixoljuk.
4. A csirkére terítjük a megpuhult póréhagymát és karfiolt, ráöntjük a tejszínes-sajtos mártást és 180 fokon 30 perc alatt megsütjük. Jó étvágyat!