Sushi burrito
Sushit általában különleges alkalmakkor eszünk, pedig otthon, néhány hozzávaló segítségével is el tudjuk készíteni a sajátunkat. Ennek egy könnyebben csomagolható, akár munkába, vagy iskolába is magunkkal vihető változata a burritoként elkészített sushi tekercs.
Hozzávalók
4 tekercshez- 20 dkg rizs
- 4 db nori lap
- 10 dkg füstölt lazac
- 5 dkg kígyóuborka
- 8 dkg avokádó
- 8 dkg csemegekukorica
- szójaszósz
Elkészítés
A rizst kétszeres mennyiségű vízben, fedő alatt puhára, ragacsosra főzzük.
A kígyóuborkát alaposan megmossuk, majd hosszanti irányban csíkokra vágjuk. Az avokádót ketté vágjuk, kikanalazzuk a héjából és felszeleteltjük.
A megfőtt rizst hűlni hagyjuk, majd langyosra hűlve egyenletesen eloszlatjuk a nori lapok kevésbé fényes felszínén úgy, hogy a lap egyik végében legalább 1 cm-t szabadon hagyunk.
A rizsre sorakozatjuk egymás mellé a töltelékeket, a lazac szeleteket, az avokádót, az uborkát és a kukoricát. A nori lap végétől kezdve elkezdjük olyan szorosan feltekerni a tekercset, ahogy csak tudjuk anélkül, hogy kifolyna a töltelék. A végén a szabadon hagyott felület segítségével „összeragasztjuk” a tekercset.
Sütőpapírba csomagoljuk a tekercset, a végeket összecsípve és behajtva. Egy éles kés segítségével középen kettévágjuk és szójaszósz mellett tálaljuk.