Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Sült nokedli tejfölösen, darált hússal

Néha a legegyszerűbb étel esik a legjobban…
2019. November 27.

Imádom az olaszos paradicsomos, zöldfűszeres tésztaételeket, de néha olyan jól tud esni egy „szimpla” nokedli. Na jó, azért ezt-azt adtam hozzá, és sajttal a tetején sütőben be is sütöttem. Finom rakott fogás, hideg napokra tökéletes.

Hozzávalók

4 személyre
  • A nokedlihez:
  • 2 tojás
  • kb. 3 dl víz
  • 1 kávéskanál só + a főzővízhez
  • 40 dkg liszt
  • A húsos réteghez és az összeállításhoz:
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 50 dkg darált pulykahús (vagy darált sertés, marha)
  • 1 teáskanál füstölt paprika
  • 1 teáskanál gyros fűszerkeverék
  • só, őrölt fekete bors
  • 20 dkg tejföl
  • 1 gömb (10 dkg) mozzarella sajt
  • aprított petrezselyemzöld a díszítéshez

Elkészítés

A tojásokat keverőtálba ütjük, elhabarjuk, majd összekeverjük a vízzel, a sóval és a liszttel. A lisztet érdemes fokozatosan hozzáadni, egészen sűrű, krémes állagú masszát kell kapnunk. Nem szükséges alaposan kidolgozni. A tésztát lobogó, sós vízbe szaggatva kifőzzük, majd leszűrjük.

A húsos réteghez egy serpenyőben felhevítjük az olajat. Rátesszük a megpucolt, felaprított vöröshagymát, lassú tűzön üvegesre sütjük. Hozzáadjuk a szintén megpucolt, lereszelt fokhagymát is. Rátesszük a darált húst, fehéredésig pirítjuk, közben fakanállal aprítjuk, forgatjuk. Fűszerezzük a füstölt paprikával, a gyros fűszerrel, sóval és borssal. 

A legalább langyosra hűlt nokedlit összekeverjük a finoman megsózott tejföllel. Felét egy közepes méretű sütőtálba simítjuk, erre jön a darált húsos réteg. Befedjük a többi tejfölös nokedlivel, a tetejére rámorzsoljuk a mozzarella sajtot. 180 °C-os sütőben kb. 25 percet sütjük, addig, amíg a sajt szépen megpirul a tetején. Aprított petrezselyemzölddel megszórva tálaljuk. 

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Serpenyős burgonya kolbásszal és brokkolival

Curry fűszerkeverékkel készítve, finom, melengető egytálétel.

Sütőtökös lasagne

Így is próbáld ki a lasagnét!

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!