Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Sonkás-pesztós töltött gombafejek

Húsok mellé köret vagy könnyű vacsora? Ahogy szeretnéd.
2020. március 5.

Ezzel a töltelékkel nagyobb és kisebb gombafejek is egyszerűen megtölthetők, a pesztó-sonka-csiperke hármasa pedig annyira finom! Natúr húsok mellé vagy egy tál salátával vacsorának is szuper lehet. 

Hozzávalók

8 darabhoz
  • 8 db nagyobb fej csiperkegomba (kb. 50-55 dkg)

  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 3 szál újhagyma
  • 20 dkg sonka
  • 4 púpozott evőkanál zöld pesztó
  • 1 gömb (10 dkg) mozzarella

Elkészítés

 

A gombákat megtisztítjuk, tönkjeiket kivágjuk. Besózzuk, 10 percet állni hagyjuk, majd kiöblítjük, szárazra töröljük. 

Közben egy serpenyőben felhevítjük az olajat, majd a megtisztított, felkarikázott hagymát sütni kezdjük rajta. Hozzáadjuk a kis kockákra vágott sonkát, megsózzuk, összesütjük. Lehúzzuk a tűzről, belekeverjük a pesztót. 

A gombafejeket vékonyan kiolajozott sütőtálba ültetjük, belekanalazzuk a tölteléket. Tetejükre morzsoljuk a mozzarellát. 180 °C-ra előmelegített sütőben 20 percet sütjük. Salátával, csírákkal tálalhatjuk, de fogyaszthatjuk köretként is. 

Tipp: A kivágott tönköket zöldségleveshez szoktam felhasználni.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Sárgaborsó-főzelék – másképp

Sárgaborsó-főzelék – másképp

Ropogós sonkafeltéttel tálalva.
Sült répás, langyos rizssaláta

Sült répás, langyos rizssaláta

Ha még nem kóstoltad sütve, fűszeresen a répát, ezt a receptet mindenképpen próbáld ki!
Túrós amerikai palacsinta édesen és sósan

Túrós amerikai palacsinta édesen és sósan

Holnap lesz a palacsinta világnapja! Ünnepeld ezzel a szuper jól variálható alaprecepttel!

Napi ajánlatunk

Top videók

Túrós-mustáros csavart rúd

Hétvégére vagy akár a gyereknapi bulira?

Harcsaburger

Kaporral és olajbogyós szósszal, finom harcsafiléből.

Sós rétesszendvicsek

Klasszikus szendvics helyett jöhet rétes uzsonnára?