Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Kolbászos-zöldbabos rizsszemtészta

Gyors, ezerképpen variálható ebéd a serpenyőből.
2020. május 8.

Ehhez a serpenyős ételhez a hamar elkészülő orzót, azaz rizsszemtésztát választottam. Aki még nem találkozott ezzel a száraztésztával, elárulom, hogy egyáltalán nem „egzotikum”: a legtöbb tésztamárka kínálatában megtalálható. De ha épp nem kaptok, a szarvacska vagy az apró kagylótészta is megteszi. A csípős szósz elhagyható, de szerintem nem érdemes, nagyon jól passzol! 

Hozzávalók

4 személyre
  • 35 dkg rizsszemtészta (orzó)

  • 30 dkg zöldbab (mirelit)
  • 1 evőkanál olaj
  • 6 db kisebb, sütni való kolbász (együtt kb. 25-30 dkg)
  • 2 fej lila hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 30 dkg csiperkegomba
  • őrölt fekete bors
  • 4-5 evőkanál tetszőleges, csípős paradicsomszósz

Elkészítés

 

A rizsszemtésztát bő, forrásban lévő, enyhén sós vízben kifőzzük a csomagoláson szereplő főzési időt betartva. Amikor elkészült, leszűrjük. Közben a zöldbabot enyhén sós vízben roppanósra főzzük, és ezt is leszűrjük. 

Egy serpenyőben felhevítjük az olajat. A kolbászt felkarikázzuk, sütni kezdjük. Hozzáadjuk a megpucolt, felaprított lila hagymát, majd ráreszeljük a fokhagymát is. Ezután mehet hozzá a megtisztított, felcikkezett gomba, erős lángon összesütjük. Beletesszük a zöldbabot, sózzuk, borsozzuk. 

Hozzáadjuk a tésztát, rákanalazzuk a csípős szószt, kevergetve még 1-2 percet sütjük. Rögtön tálaljuk. 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Tonhalas töltött paprika

Tonhalas töltött paprika

Könnyű, halas ebéd.
Fűszeres sült sárgarépa

Fűszeres sült sárgarépa

Ez az egyik legfinomabb elkészítési módja a sárgarépának.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.