Sonkás-pesztós töltött gombafejek
Ezzel a töltelékkel nagyobb és kisebb gombafejek is egyszerűen megtölthetők, a pesztó-sonka-csiperke hármasa pedig annyira finom! Natúr húsok mellé vagy egy tál salátával vacsorának is szuper lehet.
Hozzávalók
8 darabhoz- 8 db nagyobb fej csiperkegomba (kb. 50-55 dkg)
- só
- 1 evőkanál olívaolaj
- 3 szál újhagyma
- 20 dkg sonka
- 4 púpozott evőkanál zöld pesztó
- 1 gömb (10 dkg) mozzarella
Elkészítés
A gombákat megtisztítjuk, tönkjeiket kivágjuk. Besózzuk, 10 percet állni hagyjuk, majd kiöblítjük, szárazra töröljük.
Közben egy serpenyőben felhevítjük az olajat, majd a megtisztított, felkarikázott hagymát sütni kezdjük rajta. Hozzáadjuk a kis kockákra vágott sonkát, megsózzuk, összesütjük. Lehúzzuk a tűzről, belekeverjük a pesztót.
A gombafejeket vékonyan kiolajozott sütőtálba ültetjük, belekanalazzuk a tölteléket. Tetejükre morzsoljuk a mozzarellát. 180 °C-ra előmelegített sütőben 20 percet sütjük. Salátával, csírákkal tálalhatjuk, de fogyaszthatjuk köretként is.
Tipp: A kivágott tönköket zöldségleveshez szoktam felhasználni.