Savanyú pacalleves petrezselymes nokedlivel
Hozzávalók
6 személyre- 1 kg tisztított, előfőzött pacal
- 1 fej vöröshagyma
- 2 ek kacsazsír
- 4-5 gerezd fokhagyma
- 4 babérlevél
- 2 szál sárgarépa
- 2 szál fehérrépa
- 1 zellergumó
- 1 karalábé
- 20 dkg gomba
- 1 citrom
- fehérborecet
- 1 dl tejszín
- friss lestyán
- só
- A nokedlihez
- 10 dkg liszt
- 2 tojás
- 2-3 dl tejföl
- friss petrezselyem
- só
Elkészítés
1. Kacsazsíron megdinszteljük a kockára vágott vöröshagymát és a fokhagymát a babérlevelekkel együtt. Ezután adjuk hozzá a pacalt, amit kb. 2 órán keresztül főzünk.
2. A nokedlihez összekeverjük a lisztet, a tojást, a sót, az apróra vágott petrezselymet és a tejfölt.
3. A sárgarépát, a fehérrépát, a karalábét és a zellert is felkockázzuk és amikor a pacal félig megpuhult, (kb. 1 óra főzés után) akkor kerülnek bele a zöldségek is, valamint a citrom héja.
4. Amikor a leves már majdnem kész, ne forraljuk tovább, ekkor adjuk hozzá a lestyánt és a nokedlit is. Végül beletesszük a felszeletelt gombát és felöntjük tejszínnel és fehérborecettel. Egyet forralunk rajta és tálalhatjuk. Jó étvágyat!