Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Sárgarépás-túrós piskótatekercs

Ti már tudjátok, mi lesz a húsvéti süti?
2019. April 12.

Mindenkit megnyugtatok, a répatortához hasonlóan ebben a tekercsben sem a répa íze dominál, úgyhogy nyugodtan elkészíthetitek a zöldségeket kevésbé szerető vendégeiteknek is ezt a sütit. Viszont a színe… A zöldségtől gyönyörű tavaszias lesz!

Hozzávalók

1 tekercshez
  • A tésztához:
  • 15 dkg sárgarépa
  • 6 tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 7 evőkanál liszt
  • 1 csipet só
  • A krémhez:
  • 25 dkg túró
  • 2 evőkanál tejföl
  • 5 dkg porcukor + a díszítéshez
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • fél biocitrom héja
  • mentalevelek a díszítéshez

Elkészítés

A sárgarépát megpucoljuk, finom lyukú reszelőn lereszeljük, levét kinyomkodjuk.

A tésztához a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket lágy habbá verjük. A tojássárgájákat a cukorral fehéredésig keverjük, belekeverjük a reszelt répát, majd apránként hozzászitáljuk a lisztet és a sót. Végül óvatosan, spatulával beleforgatjuk a tojásfehérjehabot is.

A masszát egyenletesen elsimítjuk egy közepes méretű, sütőpapírral bélelt sütőlemezen úgy, hogy téglalap formát kapjunk. 180 °C-ra előmelegített sütőben tűpróbáig (kb. 20 perc) sütjük. Még melegen deszkára borítjuk, lehúzzuk róla a sütőpapírt, majd a keskenyebbik oldalától kezdve feltekerjük egy tiszta konyharuha segítségével. Hagyjuk teljesen kihűlni.

A túrót áttörjük, kikeverjük a tejföllel, a kétféle cukorral és a lereszelt citromhéjjal. Egyenletesen rákenjük a kitekert piskótára, majd ismét feltekerjük. Porcukorral meghintve, mentával díszítve tálaljuk.

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!