Sárgadinnyés-uborkás ice pop
Gyerekek és felnőttek egyaránt szeretik a színpompás ice popokat.
Ezek a helyes jégkrémek nemcsak finomak, hanem egészségesek is, hiszen ha édes, érett sárgadinnyéből készítjük, egyáltalán nincs szükség további cukor hozzáadására. Készítsetek nagyobb adagot, így mindig lesz frissítő édesség a kánikulai napokra.
Hozzávalók
6 darabhoz- 25 dkg sárgadinnye (hámozva, magozva mérve)
- 10 dkg mascarpone
- 2 evőkanál lime-lé
- 6 karika kígyóuborka
Elkészítés
1. A sárgadinnyét összeturmixoljuk a mascarponéval és a lime kifacsart levével.
2. Előkészítünk 6 darab kb. fél dl űrtartalmú, hideg vízzel kiöblített jégkrémformát. Egy-egy karika kígyóuborkát nyomunk az egyik belső oldalukra, majd teljesen feltöltjük a formákat a dinnyés masszával.
3. A konyhapulthoz ütögetve légmentesítjük, majd beleszúrunk mindbe 1-1 jégkrémpálcikát.
4. Fagyasztóba tesszük minimum 4 órára.