Sárgabarackos-kókuszos zabszelet
Kihasználva a sárgabarack szezont, érdemes elkészíteni ezt a nagyon gyors, „összedobós”, egészséges alapanyagokból készült zabos morzsasütit.
Hozzávalók
20x25 cm-es tepsihez- 20 dkg nagy szemű zabpehely
- 5 dkg kókuszreszelék
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- 20 dkg kókuszolaj
- 1 db tojás
- 10 dkg eritrit
- 40 dkg sárgabarack
- 1 evőkanál őrölt fahéj
Elkészítés
A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra.
A zabpehely felét késes darálóban finomra őröljük, majd összekeverjük a nagy szemű zabbal, a kókuszreszelékkel és a szódabikarbónával.
Külön összekeverjük az olvadt kókuszolajat a tojással és az eritrittel, majd beleszórjuk a zabpelyhes keveréket és alaposan összekeverjük. A tészta 2/3-ad részét egy kiolajozott, magas falú tepsi aljába nyomkodjuk. Erre kerül az alaposan megmosott, majd felszeletelt sárgabarack, amit meghintünk fahéjjal. Végül a gyümölcs tetejére morzsoljuk a maradék tésztát.
Az előmelegített sütőben kb. 35 perc alatt aranybarnára sütjük.