Pofon egyszerű de nagyon finom töltött paprika
Az előételekben azt szeretem, hogy sok pici adag készíthető változatos színekben, formákban és ízekben. Ez a töltött paprika is pofon egyszerű, de nagyon finom, a szeletelési módja pedig annyira széppé teszi, hogy kínálótálon a helye, ha vendégek érkeznek hozzátok.
Hozzávalók
4 paprikához- 4 közepes méretű kápiapaprika
- 20 dkg félzsíros túró
- 20 dkg tejszínes krémsajt
- 8-10 dkg vékonyra szelt sonka
- 1 kis csokor snidling
- só, őrölt fekete bors
Elkészítés
A paprikákat megmossuk, tetejüket, csumájukat levágjuk. Ezt követően óvatosan, rövid pengéjű kés segítségével eltávolítjuk a belsejükben található nagyobb ereket. Ha marad még mag is, a paprikaüregeket ezután egyszerűen kiöblítjük vízzel, és hagyjuk megszáradni.
A túrót áttörjük, kikeverjük a krémsajttal, az apróra vágott sonkával és snidlinggel, valamint kevés sóval és borssal.
A krémet részleteiben, folyamatosan alaposan lenyomkodva (hogy ne keletkezzenek üres területek) a paprikákba töltjük, és minimum 1 órára hűtőszekrénybe tesszük. Ezután éles késsel már szépen szeletelhetők.