Pirított csirkekockák pitával és tzatzikivel
Hozzávalók
4 személyre- 4 csirke felsőcomb
- 20 dkg apró csiperke
- 1 piros kaliforniai paprika
- 1 cukkini
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 ág friss rozmaring
- 4 kisebb pita
- Az uborkasalátához:
- 2 kígyóuborka
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 dl görög joghurt
- friss kapor
- friss oregánó
- só
- A páchoz:
- 3 gerezd fokhagyma
- friss petrezselyem
- friss oregánó
- 1 citrom
- ½ dl olívaolaj
- só, bors
Elkészítés
1. Az uborkasalátához az uborkát kettévágjuk, eltávolítjuk a magjait, lereszeljük, majd sózzuk és állni hagyjuk.
2. A csirkecombokat kicsontozzuk, a húst nagyobb darabokra vágjuk.
3. A páchoz egy késes aprítógépben felaprítjuk a fokhagymát, a friss petrezselymet, az oregánót, sót, borsot, fél citromnak a héját és levét és az olívaolajat.
4. Egy edénybe tesszük a csirkehúst, ráöntjük a pácot és állni hagyjuk.
5. A zöldségeket felkockázzuk, olívaolajon egy serpenyőben megpirítjuk a fokhagyma gerezdekkel és a rozmaringgal együtt, majd a végén sózzuk, borsozzuk.
6. Egy másik serpenyőben szintén olívaolajon pedig a húst is megpirítjuk.
7. A joghurthoz adjuk az apróra vágott fokhagymát és az uborkát, pár csepp citromlevet és az apróra vágott friss kaprot és oregánót, majd az egészet elkeverjük.
8. A pitákat megpirítjuk, ízlés szerint megkenjük ajvárral vagy tzatzikivel és ráhalmozzuk először a zöldségeket, aztán pedig a húsokat. Jó étvágyat!