Pekándiós muffin
Amerikában a pekándió a hálaadás napi sütemények kihagyhatatlan hozzávalója. Érdemes kipróbálni, ezúttal egy télies hangulatú egészséges muffin receptjébe került.
Hozzávalók
12 darabhoz- 12 dkg zabpehelyliszt
- 1 teáskanál sütőpor
- 8+2 dkg eritrit
- 2 teáskanál őrölt fahéj
- 2 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
- 1 db érett banán
- 2 db tojás
- 3 dl növényi tej
- 2 teáskanál vaníliaaroma
- 15 dkg pekándió
Elkészítés
Először összekeverjük külön a száraz hozzávalókat, a lisztet, a sütőport, a 8 dkg eritritet és a fűszereket, majd a nedveseket is, azaz a villával pépesített banánt, a tojásokat, a tejet és a vaníliát. Végül egyenletesre keverjük a két tészta összetevőit.
Papírral bélelt muffinformákba kanalazzuk a tésztát, majd egész pekándiókkal díszítjük, amiket megszórunk a maradék eritrittel, hogy sütés alatt kissé karamellizálódjanak.
170 °C-ra melegített sütőben kb. 15 perc alatt készre sütjük.