Partyfalatok egészségesen
Egy jó szilveszteri házibuli elengedhetetlen kelléke valamilyen gyorsan fogyasztható finomság az italok mellé. Miért ne lehetne ez egyben egészséges is?
Hozzávalók
4 személyre- 30 dkg édesburgonya
- 1 db cukkini
- 1 db avokádó
- ½ fej lila hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- himalája só
- őrölt bors
- 1/2 citrom
- 20 dkg darált pulykacomb
- 1 evőkanál grillcsirke fűszerkeverék
- 2 evőkanál kókuszolaj
- 3 levél jégsaláta
- 2 db paradicsom
- 5 szelet zsírszegény mozzarella
Elkészítés
A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra.
Az édesburgonyát meghámozzuk és felkarikázzuk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk. A cukkinit megmossuk, felkarikázzuk, és az édesburgonya mellé fektetjük a tepsibe. A tepsit az előmelegített sütőbe toljuk 20 percre. Félidőben megforgatjuk a burgonya- és cukkiniszeleteket, hogy egyenletesen süljenek.
Az avokádókrémhez az avokádót villával pépesítjük. A lila hagymát finomra aprítjuk, a fokhagymát pedig átzúzzuk fokhagymanyomón. Az avokádókrémet összekeverjük a kétfajta hagymával, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, majd citromlevet facsarunk hozzá, hogy ne barnuljon meg. A puhára sült édesburgonyaszeletekre kanalazva tálaljuk.
A darált pulykát ízesítjük a fűszerkeverékkel, majd mini húspogácsákat formázunk belőle. Kókuszolajjal kikent serpenyőben oldalanként 5-5 perc alatt megsütjük. Végül összeállítjuk a mini burgereket: egy szelet cukkinire kerül egy kis levél jégsaláta, egy szelet paradicsom, egy pulykafasírt, egy kis szelet mozzarella sajt, lezárásképp pedig még egy cukkinikarika.