Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Párolt marhatekercs vörösboros szilvaszósszal

Adásban volt: 2017. September 26.
A recepthez tartozó videó
2017. September 26.

Hozzávalók

  • ½ kg marhacomb
  • 1 ek mustár
  • 2 ek barna cukor
  • 2 szál fehérrépa
  • 1 fej vöröshagyma
  • 4-5 cm gyömbér
  • 1 darab körte
  • 1 db csillagánizs
  • 5 dl vörösbor
  • ½ kg szilva
  • 2-3 ek barna cukor
  • só, bors

Elkészítés

1. A marhahúst úgy vágjuk be, hogy egy lappá kiterüljön. Sózzuk, borsozzuk, majd megkenjük a mustárral. Megszórjuk a barna cukorral, majd felcsavarjuk. Ahhoz, hogy megtartsa a formáját megkötözzük vagy megtűzzük.

2. Egy forró serpenyőben olívaolajon kérgesítjük a húst.

3. Feldaraboljuk a fehérrépát, a vöröshagymát, a gyömbért és a körtét. A húshoz adjuk, felöntjük a vörösborral és a csillagánizzsal ízesítjük. Fedő nélkül tesszük be a sütőbe, ahol 180 fokon 45-50 percig sütjük.

4. Közben a szilvát a barna cukorral lepürésítjük.

5. Az utolsó 20 percben megforgatjuk a húst és levesszük róla a spárgát.

6. Amikor a marhahús megsült, kivesszük a serpenyőből és felkarikázzuk. A szaftjához keverjük a szilvaszószt, majd tálaláskor a szószt tesszük alulra, a húst pedig ráhelyezzük. Jó étvágyat!

 

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Marton Adrienn

Marton Adrienn receptje

Szerkesztőink kedvencei

Nagymama féle házi tészta csilivel, marhahúsos raguval

Nagymama féle házi tészta csilivel, marhahúsos raguval

Nemcsak fogyasztani, hanem készíteni is nagyon jó!

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!