Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Narancsos-mandarinos tűzdelt pulyka

Adásban volt: 2016. december 9.
A recepthez tartozó videó
2016. december 9.

Hozzávalók

  • 1 db egész pulykacomb
  • 2 db édeskömény
  • 10 gerezd fokhagyma
  • 1,5 dl fehérbor
  • 4 db mandarin
  • 3 db narancs
  • 2 db citrom
  • 2 ek. magos mustár
  • 2 ek. nádcukor
  • friss kakukkfű, rozmaring
  • édesköménymag
  • olívaolaj

Elkészítés

1. A szobahőmérsékletű pulykacombot egy hegyes kés hegyével mélyen bevagdossuk, és megtűzdeljük kisebb darabokra vágott szalonnával, fokhagymával és narancshéjjal.

2. A mázhoz összeturmixoljuk a fehér rész nélkül levágott narancshéjat, két mandarint, a kifacsart citromlevet, a sót, a mézet, rozmaringot, édesköménymagot és kakukkfüvet. A keverékkel alaposan megkenjük a húst, és hőálló edénybe helyezve, fóliával lefedve legalább 2 órára a hűtőbe tesszük. Ha hosszabb ideig pácoljuk, a sót csak a legvégén adjuk hozzá, hogy ne szárítsa ki a húst. Sütés előtt egy órával vegyük ki a hűtőből, hogy szobahőmérsékletre melegedjen.

3. Az edénybe a hús mellé beletesszük a feldarabolt sárgarépát és édesköményt, a negyedelt vöröshagymát, a megroppantott fokhagymagerezdeket, 2 ág kakukkfüvet, és néhány szelet narancsot és mandarint. Fehérborral meglocsoljuk.

4. Fóliával letakarva 200 fokon 15 percig, majd 130 fokon 3 óráig sütjük, közben a levével többször meglocsoljuk.

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Marton Adrienn

Marton Adrienn receptje

Szerkesztőink kedvencei

Sonkás, zsályás pulykamell (saltimbocca)

Sonkás, zsályás pulykamell (saltimbocca)

A vaj, a zsálya és sonka együtt egész egyszerűen csodát tesznek a pulykamell szeletekkel.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.