Őszibarackos cobbler
Hozzávalók
4 személyre- A tésztához:
- 40 dkg liszt
- 1 kk sütőpor
- 3 dkg cukor
- só
- 14 dkg hideg vaj felkockázva
- 2,5 dl író
- 1 dl habtejszín
- 1 tojássárgája
- 2 ek barnacukor
- 1 vaníliarúd
- A töltelékhez:
- 8 érett őszibarack
- 3-4 ek barnacukor
- 1 narancs
- 1 lime
Elkészítés
1. Az őszibarackokat kimagozzuk, cikkekre vágjuk, majd egy hőálló tálba tesszük. Ráreszeljük a narancs és a lime héját, majd ráfacsarjuk mindkettő levét is. Rászórjuk a barnacukrot, majd sütőben, grill fokozaton sütjük, amíg a cukor rákaramellizálódik.
2. A tésztához a lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a sütőport, két csipet sót, a hideg felkockázott vajat, majd kézzel összemorzsoljuk.
3. Egy másik tálban alaposan összekeverjük a többi hozzávalót. Az írót, a habtejszínt, a cukrot, a tojássárgáját és a vaníliarúd kikapart magjait. Ezután a lisztes keverékhez öntjük és csak addig gyúrjuk, amíg összeáll. Kettévágjuk, 2 cm vastagra kinyújtjuk, majd nagyobb pogácsaszaggatóval köröket szaggatunk.
4. A barackokat kivesszük a sütőből, ráhelyezzük a lapos pogácsákat, majd megszórjuk barnacukorral és 180 fokon aranybarnára sütjük. Vanília fagylalttal tálaljuk. Jó étvágyat!