Olajbogyós-spenótos tojásfelfújt
A tojás az egyik nagy kedvenc, ha reggeliről van szó. Nem csoda, hiszen táplál és laktat, egy finom tojásos napindító után garantáltan nem leszünk éhesek ebédig. Készülhet belőle rántotta, tükörtojás, főzhetjük lágyra és keményre. Ha pedig kicsit több időnk van, ezt a felfújtat is összedobhatjuk.
Hozzávalók
2 nagyobb adaghoz- 1 evőkanál olívaolaj + a sütőformák kikenéséhez
- 10 dkg kolbász (ha szükséges, lehéjazva)
- 1 gerezd fokhagyma
- 10 dkg bébispenót
- 10 dkg magozott, fekete olajbogyó
- só, őrölt fekete bors
- 4 tojás
- 10 dkg natúr vagy tejszínes krémsajt
- 10 dkg tejföl
- fél dl tej
Elkészítés
Egy serpenyőben felhevítjük az olajat. Rádobjuk a félkarikára vágott kolbászt, sütni kezdjük. Mehet hozzá a megpucolt, lereszelt fokhagyma, majd a bébispenót. Ezután már csak éppen addig sütjük, amíg a spenótlevelek megfonnyadnak, közben sózzuk, borsozzuk.
Két egyszemélyes sütőformát kikenünk kevés olajjal, és elosztjuk benne a keveréket.
Közben a tojásokat kikeverjük a krémsajttal, a tejföllel és a tejjel, sózzuk, borsozzuk. A kolbászos keverékre öntjük. 180 °C-ra előmelegített sütőben magasságtól függően 20-25 perc kell a felfújtaknak. Melegen tálaljuk.