Nyers mézeskalácsos golyó
Mézeskalácsos ízvilágot szeretnél? Ne csak kekszben gondolkodj, ezek a nyers golyók is hozzák az érzést, ráadásul feltöltenek energiával – például sportolás előtt.
Hozzávalók
12 darabhoz- 10 dkg datolya
- 10 dkg pekándió
- 5 dkg zabpehely
- 1,5 dkg puffasztott quinoa
- 2 evőkanál mézeskalács fűszerkeverék
- 1 db narancs reszelt héja
- porrá őrölt eritrit
Elkészítés
A datolyát és a pekándiót vízbe áztatjuk legalább 2 órára.
Ha megpuhultak, késes aprítóban puha masszává aprítjuk őket. Ehhez a nyers tésztához szórjuk a zabpelyhet, a puffasztott quinoát, a fűszereket és a narancs reszelt héját. Egynemű masszává gyúrjuk, majd golyókat formázunk belőle. Ízlés szerint porrá őrölt eritritbe hempergethetjük.
Fogyasztás előtt néhány órát várjunk, hogy az ízek összeérjenek, és a zabpehely megpuhuljon.