Negyedóra és kész a vacsora: Spenótos-mascarponés sonkás tészta
A spenótpüré gyors és olcsó megoldás, de kevés vaj és olívaolaj keverékén megfonnyasztott, sóval, fehér borssal és frissen reszelt szerecsendióval fűszerezett zsenge spenótból vagy bébispenótból szintén készíthetitek.
Hozzávalók
4 személyre- 30 dkg szarvacska tészta
- só
- 1 evőkanál olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 csokor újhagyma
- 20 dkg passzírozott spenót (spenótpüré)
- 1 csipet őrölt fehér bors
- frissen reszelt szerecsendió
- 15 dkg mascarpone
- 5 dkg parmezán sajt + a tálaláshoz
- 1,5-2 dl habtejszín
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 1 csokor snidling
- 15 dkg feketeerdei sonka
- 15 dkg koktélparadicsom
Elkészítés
A tésztát lobogó, enyhén sós vízben roppanósra főzzük, mikor elkészült, leszűrjük és félretesszük.
Közben az olívaolajat egy nagy serpenyőben felhevítjük. Rátesszük a megpucolt, lereszelt fokhagymát, az újhagyma karikázott fehér részét, a spenótpürét, egy kevés sót, a borsot és a reszelt szerecsendiót. Pár perc alatt összefőzzük, majd hozzákeverjük a mascarponét, a reszelt parmezánt és a kifőtt tésztát. Alaposan összeforgatjuk, majd ízlés szerint felhígítjuk a szószt habtejszínnel. Összeforraljuk, végül hozzászórjuk az aprított petrezselymet és snidlinget.
A kész tésztát csíkozott sonkával és megmosott, felcikkezett koktélparadicsommal dúsítjuk, majd reszelt parmezánnal és aprított újhagymazölddel megszórva tálaljuk.