Villámgyors húsos-sajtos quesadilla
Tortillalapot mindig tartok otthon, igazi életmentő, ha kevés az idő összedobni egy gyors ebédet vagy vacsorát.
Háromszögekre vágva, meggrillezve, olvasztott sajttal a tetején fogyaszthatjátok főzelékekhez, feltekerhetitek, megtölthetitek félbehajtva, egyszóval a pikk-pakk fogások egyik aduásza.
Hozzávalók
6 kisebb vagy négy nagyobb tortillához- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 25 dkg darált sertéshús
- 15 dkg hámozott paradicsom (konzerv, szezonban friss)
- 15 dkg csemegekukorica (konzerv)
- só, őrölt fekete bors, morzsolt kakukkfű
- 10 dkg trappista sajt + a tálaláshoz
- 4-6 tortillalap
- újhagyma zöldje a tálaláshoz
Elkészítés
1. Egy nagy serpenyőben felhevítjük az olívaolajat, és a megtisztított, felaprított vörös- és fokhagymát megdinszteljük rajta. Rádobjuk a darált húst, kevergetve, erős lángon fehéredésig pirítjuk.
2. Felöntjük a paradicsommal, hozzáadjuk a lecsepegtetett kukoricát, sózzuk, borsozzuk, kakukkfűvel ízesítjük, majd közepes lángon addig főzzük, amíg a hús megpuhul és sűrű ragut kapunk.
3. A trappista sajtot lereszeljük.
4. A tortillalapokat egyesével forró, zsiradékmentes grillserpenyőben kissé átmelegítjük. Egyik felére kanalazunk a raguból, elsimítjuk, megszórjuk sajttal, majd ráhajtjuk a tortillalap másik felét. 1-2 percet sütjük. Hasonlóan járunk el a többi tortillalappal is.
5. Kevés reszelt sajttal megszórva, újhagyma zöldjével díszítve tálaljuk.