Kínai narancsos csirke, egészségesebben
Hozzávalók
2 adaghoz- 15 dkg bulgur
- 1 csipet himalája só
- 25 dkg csirkemell
- 1 evőkanál kókuszolaj
- 1 dl szójaszósz
- 1 db narancs
- 1 db gyömbér
- 1 evőkanál zabliszt
- 1 szál újhagyma
Elkészítés
A bulgurt feltesszük kétszeres mennyiségű vízben főni egy csipet sóval. Kb. 12 perc alatt puhára főzzük.
A csirkemellet kifilézzük, majd egyenlő nagyságú kockákra vágjuk. Egy serpenyőben kókuszolajt hevítünk, majd megpirítjuk rajta a csirkemell kockákat. Amint minden oldaluk bekérgesedett, felöntjük szójaszósszal, hozzáreszelünk egy fél narancshéjat és ízlés szerint friss gyömbért, végül a narancs levét is belefacsarjuk. Fedő alatt 10 percig pároljuk. A zabliszthez hozzámérünk egy evőkanálnyit a szójaszószos-narancsos léből, alaposan összekeverjük, majd visszaöntve besűrítjük vele a csirkét.
A megpuhult bulguron tálaljuk az elkészült narancsos csirkét vékonyra vágott újhagyma karikákkal megszórva.