Mézeskalácsos amerikai palacsinta
Ez az egyik kedvenc amerikai palacsinta receptem (pedig higgyétek el, sütöttem már „néhányat”), pihe-puha, illatos, fűszeres. Finom almával, körtével vagy vaníliasodóval, sőt egy kis juharszirup sem rontja el.
Hozzávalók
8-10 darabhoz- 2 tojás
- 5 dkg cukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 1 kávéskanál mézeskalács fűszerkeverék
- 15 dkg tejföl
- 1 kávéskanál sütőpor
- 12 dkg liszt
- kókuszzsír a sütéshez
Elkészítés
A tojásokat kikeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, a mézesfűszerrel és a tejföllel. Rászórjuk a sütőport, majd apránként hozzáadagoljuk a lisztet. Simára keverjük, sűrű masszát kell kapnunk.
Egy serpenyőben felolvasztjuk a kókuszzsírt. A masszából 2 púpozott evőkanállal teszünk a serpenyőbe, és közepes lángon, egyszer megfordítva megsütjük a palacsintát. Hasonlóan kisütjük a többit is. Párolt körtével és vaníliasodóval tálaltam.