Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Fűszeres paradicsomszószban sült tojás

Tunkolós vacsora jöhet?
2019. december 4.

Nem, ez most nem shakshuka, vagyis izraeli lecsó, hanem még egy annál is egyszerűbb étel. Viszont amennyire egyszerű, annyira addiktív: csak leülsz a serpenyő mellé egy-két szelet jófajta kenyérrel, és eszed, eszed, eszed egészen addig, amíg el nem fogy az utolsó falatig. Hideg napokon esik a legjobban.

Hozzávalók

2 nagy vagy 4 kisebb adaghoz
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 nagy csipet római kömény
  • 40 dkg passzírozott paradicsom
  • só, őrölt fekete bors
  • 1 teáskanál füstölt fűszerpaprika
  • 4 ág kakukkfű lecsipkedett levelei
  • 4 tojás
  • aprított petrezselyemzöld a díszítéshez

Elkészítés

 

Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, majd a megtisztított, felaprított vöröshagymát sütni kezdjük rajta. Hozzáadjuk a megpucolt, lereszelt fokhagymát, majd a római köményt. Kicsit sütjük együtt, majd felöntjük a paradicsommal. Jöhetnek a fűszerek: sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a paprikát és a kakukkfüvet. Lassú tűzön, kevergetve addig sütjük, amíg a vöröshagyma teljesen megpuhul. 

A paradicsomba fakanállal mélyedéseket készítünk. A tojásokat egyesével felverjük, óvatosan a mélyedésekbe csúsztatjuk. A sárgájákat finoman megsózzuk. Lefedjük a serpenyőt, majd addig sütjük még az ételt, amíg a tojásfehérje megszilárdul (de a sárgája még krémes marad). 

Aprított petrezselyemmel megszórjuk, rögtön tálaljuk.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Sütőtökös máglyarakás

Sütőtökös máglyarakás

Klasszikus recept kis csavarral, őszies-télies ízekre hangolva.
Sült nokedli tejfölösen, darált hússal

Sült nokedli tejfölösen, darált hússal

Néha a legegyszerűbb étel esik a legjobban…

Napi ajánlatunk

Top videók

Túrós-mustáros csavart rúd

Hétvégére vagy akár a gyereknapi bulira?

Harcsaburger

Kaporral és olajbogyós szósszal, finom harcsafiléből.

Sós rétesszendvicsek

Klasszikus szendvics helyett jöhet rétes uzsonnára?