Mákos rénszarvas torta
Hozzávalók
22 cm-es formához- 20 dkg darált mák
- 15 dk eritrit
- 6 db tojás
- 15 dkg natúr joghurt
- 2 evőkanál vanília aroma
- 1 db citrom
- 5 dkg étcsokoládé
- 1 dkg kókuszolaj
- tönkölypálcika
- banán
- gránátalma
Elkészítés
A sütőt előmelegítjük 180°C-ra.
A mákot összekeverjük az eritrittel, a tojások sárgájával, a natúr joghurttal és vanília aromával, végül hozzáreszeljük az alaposan megmosott citrom héját.
A tojások sárgáját kemény habbá verjük, majd óvatosan a tészta többi hozzávalójához forgatjuk anélkül, hogy összetörne a hab.
Kókuszolajjal megkent kapcsos vagy szilikon tortaformába öntjük a tésztát, majd az előmelegített sütőben 30 percig sütjük.
Az elkészült tortát néhány percre hűlni hagyjuk, majd vízgőz felett megolvasztjuk az étcsokoládét a kókuszolajjal és megkenjük vele a sütemény tetejét. A banánból és csokiból szemeket, a gránátalma magokból orrot, a tönkölypálcikából pedig aggancsokat formázunk a rénszarvas tortának.