Kolbászos-zöldbabos rizsszemtészta
Ehhez a serpenyős ételhez a hamar elkészülő orzót, azaz rizsszemtésztát választottam. Aki még nem találkozott ezzel a száraztésztával, elárulom, hogy egyáltalán nem „egzotikum”: a legtöbb tésztamárka kínálatában megtalálható. De ha épp nem kaptok, a szarvacska vagy az apró kagylótészta is megteszi. A csípős szósz elhagyható, de szerintem nem érdemes, nagyon jól passzol!
Hozzávalók
4 személyre- 35 dkg rizsszemtészta (orzó)
- só
- 30 dkg zöldbab (mirelit)
- 1 evőkanál olaj
- 6 db kisebb, sütni való kolbász (együtt kb. 25-30 dkg)
- 2 fej lila hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 30 dkg csiperkegomba
- őrölt fekete bors
- 4-5 evőkanál tetszőleges, csípős paradicsomszósz
Elkészítés
A rizsszemtésztát bő, forrásban lévő, enyhén sós vízben kifőzzük a csomagoláson szereplő főzési időt betartva. Amikor elkészült, leszűrjük. Közben a zöldbabot enyhén sós vízben roppanósra főzzük, és ezt is leszűrjük.
Egy serpenyőben felhevítjük az olajat. A kolbászt felkarikázzuk, sütni kezdjük. Hozzáadjuk a megpucolt, felaprított lila hagymát, majd ráreszeljük a fokhagymát is. Ezután mehet hozzá a megtisztított, felcikkezett gomba, erős lángon összesütjük. Beletesszük a zöldbabot, sózzuk, borsozzuk.
Hozzáadjuk a tésztát, rákanalazzuk a csípős szószt, kevergetve még 1-2 percet sütjük. Rögtön tálaljuk.